MICROBLADING

 

 

”penn” metode for øyebrynfarging

Mircoblading er opprinnelig en japansk manuell metode for pigmentering av øyebryn (øyebrynfarging ) som består av presis ”tegning” hår på øyenbryn ved hjelp av en såkalt penn – en slags spesiell penn - et veldig fint blad bestående av mange små nåler på enden. Riktig utført behandling gir inntrykk at hårstråene ser skarpe og naturlige ut.

Behandlingen består av kontrollert ”kutting” av huden til en vis dybde. Takket være bruket av passende bedøvelsesmidler vil man kjenne minimalt til ingen smerte under hele behandlingen. Huden helbredes i ca. 7 dager. Som i tilfellet av tradisjonell metode for øyebryn pigmentering, anbefales det korreksjon. Ved bruk av microblading metode er korreksjonen anbefalt etter ca. 4 – 5 uker etter den første behandlingen. Effekten av microbading holder seg fin fra 12 til 24 måneder og holdbarheten er avhengig av hudpleie og hudtype.

 

Microblading er anbefalt særlig for dem som har veldig lite eller ikke hår på øybrynene. Kunder etter kjemoterapi eller som lider av flekkvis håravfall får underbare naturlige effekter der de andre metodene er kortvarige ( sleek brows, ) eller effekter ser ikke naturlig ut ( powder brows )

Om forskjellen mellom microblading og permanent makeup kan du også gjerne lese i artikkelen fra „SALON”:

 

"Hva er forskjellen på Microblading og Permanent makeup?"

"Du har sikkert hørt om permanent makeup og er kanskje en av dem som enten tilbyr tjenesten eller har tatt permanent makeup selv.  Nå finnes det en ny og spennende trend innen permanent farge og det er såkalt microblading.

Microblading utføres med – som det forklarer seg med ordet – mikrosmå «knivblad» som gir effekten av veldig små hår under øyebryn når de lages med farge som sitter permanent.

Hovedforskjell mellom microblading i henhold til min mening er at microblading ser mye mer vakker og naturlig ut enn permanent makeup og mitt råd til alle som driver med permanent makeup på bryn er at man bør omfavne metoden microblading og bruke permanent makeup som ett tilleggsalternativ som kan hjelpe til noen få ganger hvis man skal gi heldekking med farge på store områder så som hele øyebryn, lepper eller i form av en eyeliner. Jeg synes at man bør vekk fra å bruke permanent makeup penn slik man tradisjonelt har gjort for å lage hår ettersom microblading gir mye vakrere og mer naturlig resultat.

Hvis du ikke er sikker på hvordan forskjellen ser ut når de som arbeider med permanent makeup maskin versus microblading da har vi eksempler her :

microblading etter behandling

Permanent makeup  på bryn ( ombre) etter behandling

Som du ser på bildet ovenfor da er microblading mer likt ekte hår, men i dette tilfellet er permanent makeup lagd som skygger og da er den heldekkende under kundens egne hår. Hva som passer bedre for deg er opp til deg, personlig ville jeg heller gått for variant som ser mest mulig ut som ekte hår.

Farge i microblading «hår» sitter ikke like lenge som farge i permanent makeup «hår», men det er kanskje helt ok ettersom det er ca halvdel så lang tid den sitter i forhold til permanent makeup og det kan kanskje være det som gjør at hvis noe er slik du egentlig ikke ønsket det skulle se ut da tar det jo kortere tid å forsvinne. Uansett så ser hårstrå laget med microblading mye mer naturtro ut.

Til slutt da gjør behandling med microblading mye mindre vondt enn permanent makeup behandling, ja microbladingbehandling gjør rett og slett ikke vondt unntatt hvis du er særdeles ømtålig da vil du føle at det kjennes litt.  Dette beror på at man går mye lenger ned i huden med pigmentfarge når man legger permanent makeup i forhold til microblading."

Salon